Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.

Ψαλίδισμα των κοινωνικών παροχών με την καθιέρωση νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων σχεδιάζει η κυβέρνηση για να εξοικονομήσει τουλάχιστον 500 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» το σενάριο προβλέπει ότι η καταβολή των πάσης φύσεως επιδομάτων (ΕΚΑΣ, επίδομα ανεργίας, επίδομα πολυτέκνων κ.ά.) καθώς και των ενισχύσεων και παροχών σε είδος (στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ, επιδότηση ενοικίου, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού κ.ά.) θα γίνεται με βάση το ύψος του συνολικού εισοδήματος και την περιουσιακή κατάσταση.

Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνονται υπόψη συνδυαστικά το εισόδημα από όλες τις πηγές (εργασία, ακίνητα, μετοχές, μερίσματα, τόκους καταθέσεων κ.ά.), καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία (κατοικίες, οικόπεδα), και αν κάποιος έχει εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία πάνω από ένα ορισμένο όριο, θα χάνει το επίδομα ή την οποιαδήποτε μορφής παροχή από το κράτος.

Η αρχή θα γίνει με το ΕΚΑΣ, καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση με την οποία θα αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του. Με τη νέα ρύθμιση θα λαμβάνονται υπόψη όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται, με εξαίρεση τα κοινωνικά επιδόματα (όπως είναι η ισόβια σύνταξη).

Με βάση το ισχύον καθεστώς λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένα μόνο εισοδήματα, όπως για παράδειγμα οι μισθοί και οι συντάξεις.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου